Waar opletten bij schrijfwaren kopen

Bij schrijfwaren kopen is het eerst van belang dat je moet opletten op je budget. Heb je een groot budget dan kan je best wat duurdere pennen aanschaffen. Maar vooral bij middelgrote tot grote bedrijven is het de kunst om het allemaal zo goedkoop mogelijk te houden. Zo is een cross balpen doorgaans een stuk goedkoper dan een pen met vulling. Let daarom altijd eerst op je budget. Goedkope schrijfwaren hebben meestal een stuk minder aantrekkelijk uiterlijk, maar het gaat hier vooral om de functie. Waar nog meer opletten bij schrijfwaren kopen?

Bij schrijfwaren kopen links of rechtshandig?

Het klinkt in eerste instantie raar, maar besluit je schrijfwaren kopen dan is het belangrijk om te weten of je linkshandig of rechtshandig bent. Linkshandigen kunnen het beamen dat inkt dat niet snel opdroogt erg vervelend werkt tijdens het schrijven. Dat komt omdat linkshandigen tijdens het schrijven over het geschreven werk heen wrijven. Daarom is het voor linkshandige belangrijk om een pen te hebben waarvan de inkt snel opdroogt. Vulpennen droger niet snel op en zijn af te raden voor linkshandigen. Je kunt immers door de inkt snel het geschreven werk uitvegen. Zover tot je uiteindelijk een grote blauwe vlek overhoudt. Daarom is het belangrijk om te weten of je linkshandig of rechtshandig bent. 

Hoe zit het met schrijfwaren kopen met het gevoel van de pen?

Iedereen heeft een ander gevoel wanneer ze met een pen schrijven. Dit gevoel houdt in dat sommige mensen een pen met een klik op de achterkant fijn vinden. Andere mensen vinden het juist weer fijn om een pen met een dop op de achterkant te hebben. Als kind heb je bijvoorbeeld pennen die een grotere gevormde handvat hebben. Dit komt om er meer ergonomisch mee te kunnen schrijven. Deze pennen zijn vooral bedoeld voor kinderen die leren te schrijven en niet veel moeite hoeven te doen om de pen vast te kunnen houden. Zo heeft iedereen een eigen pengreep en werkt het voor iedereen anders hoe fijn een pen schrijft. 

De persoonlijke touch van het gebruik van een pen

Bij schrijfwaren kopen is het belangrijkste het gevoel wat je bij de pen ervaart. Ook het uiterlijk speelt hierin een rol een sommige mensen willen hun naam gegraveerd in de pen hebben. Het zijn allemaal persoonlijke voorkeuren. Het zorgt dat je schrijfwaren collectie een stuk persoonlijker wordt. Dat hoeft overigens niet te betekenen dat de pennen daadwerkelijk ook lekkerder schrijven. Zo’n persoonlijke pen met je eigen naam, adres of geboortedatum blijft echter wel heel leuk.

De voorkeuren bij schrijfwaren kopen

Besluit je om voor je bedrijf of thuis schrijfwaren kopen dan is de keuze enorm. Het meest bekende merk van balpennen is de Bic M10. Dit is de meest gebruikte balpen op kantoren en in bedrijven. De uitvoering van deze veel verkochte pen is er in het blauw, zwart rood en groen. Vind je balpennen niet helemaal passen bij je bedrijf dan zijn er genoeg andere mogelijkheden. Naast balpennen zijn er vulpennen, fijnschrijvers en gelpennen. Aanbod is groot genoeg en voor iedereen ziet er wel iets leuks en werkbaar tussen.